Digital TV

Digital TV

Kragsbjerg Antennelaug har indgået et samarbejde med YouSee om en fremtidssikret TV-løsning.
I dag modtager du to signaler i dit kabel-tv-stik: Et analogt og et digitalt.

Det analoge signal er det samme gamle TV-signal, som Kragsbjerg Antennelaug har leveret siden starten i 1973 (vi konverterer det digitale signal til analog for dig) men flere og flere kanaler sendes kun digitalt.

Digitale signaler giver dig støjfrit billede Digitalt kabel-tv har en højere kvalitet end analogt tv. Det analoge signal er følsomt over for forstyrrelser, mens det digitale signal er meget mere robust og støjfrit. Med digitale signaler får du et billede, der står knivskarpt.

Du får skarpere billede på alle typer TV Et fladskærms-tv, hvor boks og tv er forbundet med HDMI-kabel, giver digitalt signal hele vejen frem til skærmen.

Et fladskærms-tv med indbygget DVB-C og MPEG4 giver dig et digitalt signal hele vejen frem til skærmen og du får et knivskarpt billede.

Et analogt TV, et billedrørs-tv, hvor boks og TV er forbundet med et scart-kabel, giver et digitalt signal frem til boksen. Boksen oversætter det digitale signal til et analogt, som TV'et kan forstå. Du får stadig en forbedret billedkvalitet, selvom signalet ikke er digitalt helt frem til TV'et.

Digital TV: For at se digitalt TV skal du selvfølgelig have en modtager, der kan vise det digitale signal.
Det kan være et fladskærms TV eller en ekstern boks der oversætter det digitale signal og sender det videre til f.eks. dit gamle analoge TV med billedrør. Du behøver altså ikke at skifte dit TV-apparat ud.
Der er flere muligheder for at se se digitalt TV:

Uden boks: Så skal du bruge et fladskærms TV med indbygget DVB-C tuner og MPEG4 (fra 2012 er MPEG2 signalet forsvundet i hele Danmark). Vi anbefaler, at du vælger en skærm der er YouSee Ready, så er du fremtidssikret.

Uden boks MED kort (HDTV)
For at se HDTV (High Definition TV) uden boks skal have flg.:
Et fladskærms TV med indbygget DVB-C tuner og MPEG4
Et CI modul (Common Interface) i/til dit TV
Et YouSee-kort som du kan få i TDC-butikken, hos Expert og hos El-Giganten.

Med boks:
Du kan købe en boks med DVB-C tuner og MPEG4 hos den forhandler du ønsker.
Vi anbefaler, at du anskaffer dig en YouSee-boks, som du bl.a. kan købe samme sted som du får kort til YouSee, idet den automatisk bliver opdateret via antenneforbindelsen, se nærmere i menuen nedenfor under HD-boks.